Archive for Mayıs, 2012


Kağıt Mendil

Galaxy S3’ü denedik, sunduğu yenilikleri inceledik… İşte Samsung’un yeni amiral gemisi…

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Samsung Galaxy S III, donanımsal özellikleriyle hayal kırıklığı yaşatmazken birçok yazılımsal yenilik de sunuyor. CHIP Online olarak Galaxy S III’ü deneme fırsatı bulduk. Samsung’un yeni amiral gemisi, gerçekten yeni bir hit olmayı hak ediyor mu? Cevabını bu makalemizde bulacaksınız.

Galaxy S III’ü elinizde tutmak

Yeni Galaxy S III’ün boyutunun büyüdüğünü söylemeliyiz. Cep 136.6 x 70.6 x 8.55mm boyutlarına ulaşmış bulunuyor. Galaxy S II hakkında yapılan en önemli eleştirilerden bir tanesi, telefonun yüksek ücretine rağmen plastik bir kasaya sahip olmasıydı. Galaxy S III’ün daha kaliteli bir maddeden oluşmasını bekliyorsanız, bu konuda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, zira yeni cebin de dış kısmı gördüğümüz kadarıyla plastikten oluşuyor. 133 gram ağırlığındaki cebin boyutuna göre hafif olduğunu söylemeliyiz.

Maliyetten veya ağırlıktan tasarruf etmek isteyen Samsung, Galaxy S III’de önceki sürümünde olduğu gibi rahatlıkla bükülebilen, çok ince bir pil kapağı kullanmış. Pile rahatlıkla erişebilmek, normal boyuttaki SIM kartı slotu ve microSD kartı slotu, cebin avantajlı özelliklerinden.

Okumaya devam et

İnsansız Helikopter Tesisi, 10 Milyon Dolarlık Ön Yatırımla Bursa’da Kurulacak 

Yiğit Şirketler Grubu, insansız hava aracı ‘Quadrokopter’in üretim hattını kurmak içinsürdürdüğü çalışmaları sonlandırdı. Alman, Türk ve Amerikan ortak yatırımı olarak üretilecek araçlar, medya, güvenlik ve afet koordinasyon alanlarında kullanılacak. İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) ulusal yazılım lokalizasyonu, Yiğit Grupbünyesinde Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu üretimle ilgili Ar-Ge çalışmaları Almanya ve ABD’de gerçekleştirilip, üretimi Türkiye’de yapılacak. Fabrikanın Bursa’da kurulacağını belirten yetkililer, tesisin 10 milyon dolarlık ön yatırımla hayata geçirileceğini vurguladı.

Okumaya devam et

Kur’an okumak mümin kişiyi psikolojik olarak rahatlatır. Yaratıcı’yla, metafizik alanla bağ kurduğu hissini verir. Bu bağ bilincimizde varlığın anlamlandırılmasını sağlar. Ruhsal iletişimi sözlü hale getirir.

Çok sevdiğiniz ya da merak ettiğiniz biri mektup gönderse, okumaz mısınız? Hiç şüphesiz herkes heyecanla, merakla ve tekrar tekrar okur. Büyük İslam âlimi Hasan El Basrî, Kur’an’ın Allah’tan insana gelen bir risale (mektup) olduğunu söyler. Kur’an bir mektup ise, bizim de bunu gönderenin neyi anlatmak istediğini bilmemiz gerekir. Allah kelâmının 1400. yılı, Türkiye’de Kur’an Yılı olarak kutlanıyor.

Kur’an okumak insanı neden rahatlatır?

Din psikoloğu Prof. Dr. Ali Köse: Kur’an okumak mümin kişiyi psikolojik olarak rahatlatır. Yaratıcı’yla, metafizik alanla bağ kurduğu hissini verir. Bu bağ bilincimizde varlığın anlamlandırılmasını sağlar. Ruhsal iletişimi sözlü hale getirir.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: İbadet ve duanın insana verilen peşin bir ücreti vardır: Yalnız olmadığını hissetmek… İbadetin kişisel yararının yanında, sosyal alanda da faydaları var.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay: Kur’an müminler için ruha gıda, gönüllere şifa, kalplere ise huzur kaynağıdır. Aslında Kur’an okumak bir iman ve inanç meselesidir. Şunu da unutmamalı; Kur’an’ın bizim okumamıza ihtiyacı yok, biz onu okumaya muhtacız! Okumaya devam et

http://shiftdelete.net/js/medyanet/player12042012.swf?config=http://shiftdelete.net//feed/medyanet?id=4243&rl=1 <!–<![endif]–> </object>

Bu simülasyon manyetik alan vektörlerinin çalışma mekanizmasını göstermektedir. Açmak için indirdiğiniz dosyadan indexm.html dosyasını açın.(Boyut:99 KB)

:::İndirmek için RESME de tıklayabilirsiniz:::

http://s2.dosya.tc/server14/OXOdKk/vector3dm.zip.html